Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@01:09:23 GMT

تحصیل ۲۱۴۳ هنرجو در رشته بورس و اوراق بهادار

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۰۶۱۲

تحصیل ۲۱۴۳ هنرجو در رشته بورس و اوراق بهادار

آفتاب‌‌نیوز :

«محمدمهدی کاظمی» معاون آموزش متوسطه دراین وبینار گفت: در دنیای امروز به دنبال بحران مالی جهانی طی سال‌های اخیر تمرکز بر روی سواد مالی به عنوان یک مهارت زندگی برای همه مورد تاکیداست. امروزه کشورها درسراسر جهان باتفکر اینکه آموزش مالی کلیدی برای توسعه سواد مالی شهروندان محسوب می‌شود، گام‌های بلندی برای معرفی این آموزش ‌ها به کودکان از طریق مدرسه برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: در کشور ما نیز با عنایت به اجرای سندتحول بنیادین آموزش و پرورش و سند برنامه درسی ملی، توجه به ساحت‌های ششگانه تعلیم و تربیت بالاخص ساحت حرفه‌ای و اقتصادی و اهداف مترتب بر آن به تفکیک دوره‌های تحصیلی، تربیت جامع و تمام ساحتی دانش آموزان مورد توجه و تأکید قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به کار گرفته تا با بهره گیری از انواع برنامه‌های درسی رسمی، ضمنی و پنهان موضوعات کاربردی و متناسب با نیاز دانش آموزان را آموزش دهد و آنها را برای پاسخگویی به نیاز جامعه و مواجهه شدن با چالش‌های پیش روی آینده آماده سازد. از این‌رو، ضروری است انواع سوادها از اوان کودکی به بچه‌ها آموزش داده شود.

محمد مهدی کاظمی در ادامه افزود: از انواع سوادها که در برنامه درسی ملی به آن‌ها پرداخته شده است سواد دیجیتال، سواد مالی و سواد رسانه‌ای نیز در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفته است. یادگیری مهارت‌های سواد مالی از کودکی، دانش آموزان رابرای مواجهه درست با چالش‌های مالی پیش بینی نشده زندگی آینده توانمند می‌سازد. اقتصاد کشور نیازمند نسلی است که به توسعه آن کمک نماید. ناکامی‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری‌های با شکست، ضعف توان پس‌انداز مالی و ترس از بکارگیری نقدینگی در تولید، ناتوانی در سرمایه‌گذاری دربورس و فرا بورس در ابعاد کلان و ناآگاهی از مسائل ساده مالی در راه اندازی کسب و کار و…همه و همه زمانی که علل و ریشه‌های آن‌ها را مورد مداقه قرار می‌دهیم، ضرورت توجه به آموزش سواد مالی در مدارس از پیش دبستان تا متوسطه دوم را بیش از پیش مشهود می‌سازد.

وی با بیان اینکه در برنامه‌ریزی برای آموزش سواد مالی باید از شیوه‌های متنوع آموزش و انواع یادگیری و مشارکت دستگاه، نهادها و سازمان‌های ذیربط استفاده کنیم، اظهار کرد: در این زمینه ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای کارشناسان، مدیران معلمان عزیز و شما بزرگواران برای فراگیری انواع شیوه‌های یاددهی – یادگیری برای آموزش سواد مالی به دانش آموزان ضروری است.

عضوشورای معاونین وزارت آموزش وپرورش در ادامه گفت: ما به عنوان سیاستگذار و برنامه ریز آموزشی خود را موظف می‌دانیم که با کاربست پژوهش‌های قبلی، نتایج آسیب‌شناسی‌های موجود نظام آموزشی با نگاهی آینده پژوهانه و سنجش و ارزیابی سواد مالی دانش آموزان برای ارتقای مهارت‌های سواد مالی در کنار انواع سوادها و دیگر مهارت‌ها و شایستگی‌های مرتبط با کارآفرینی و کسب و کار متناسب با سن و بافت اقتصادی و اجتماعی‌شان برنامه ریزی کنیم. پرداختن به سواد مالی از ابعاد دانشی، مهارتی، نگرشی و بینشی برای تدارک محتواهای آموزشی و انتخاب روش‌های یاددهی – یادگیری و شیوه مناسب ارزشیابی مبتنی بر شایستگی برای معلمان لازم است.

وی افزود: آموزش تفکر اقتصادی، کسب در آمد، پس‌انداز مالی، خرید کالا، خدمات با استفاده از کارت‌های اعتباری، اعتبار مالی، مدیریت پول، سرمایه‌گذاری مالی، بیمه نامه، ضمانت نامه‌های مالی، مالیات و…به دانش آموزان از طریق ایفای نقش، بازی‌واره‌ها، یاددهی فعالیت محور و تعاملی و یادگیری با عمل باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون آموزش متوسطه وزیر با اشاره به اینکه توجه به تقویت روحیه کارآفرینی و کسب شایستگی‌های عام حرفه‌ای زمینه ساز کار مولد در کنار آموزشهای فنی و مهارتی و چرخش تحولی در برنامه‌های درسی، فرصت بازنگری در محتواهای آموزشی، تدوین برنامه‌های درسی برای آموزش مهارت و شایستگی‌های فنی و غیر فنی از جمله سوادمالی با بهره گیری از ظرفیت برنامه بوم را امکان‌پذیر می‌سازد.

کاظمی در ادامه افزود: باید استراتژی مناسبی برای آموزش سواد مالی در مدارس اتخاذ و برنامه جامعی برای آموزش سواد مالی تدوین شود. لازم است نقش معلمان در توسعه هویت مالی دانش آموزان و نقش برنامه درسی سواد مالی در معلمان و دانش آموزان تبیین شود. همچنین ارکان و عوامل سهیم و تأثیرگذار در آموزش سواد مالی در مدارس شناسایی شوند و نقش و سهم اثرگذاری آن‌ها در آموزش مشخص شود. ضمن اینکه از مشارکت حداکثری خانواده‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی در آموزش سواد مالی به دانش آموزان و قبل از آن توانمندسازی معلمان بهره گرفته شود.

مهندس کاظمی در پایان اشاره‌ای به روند همکاری آموزش وپرورش و بورس داشت و افزود: آموزش و پرورش و سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۳۹۳ با انعقاد تفاهم نامه، همکاری آموزشی خود را شروع کردند و در کارگروهی مشترک استانداردهای آموزشی رشته بورس و اوراق بهادار تدوین شد و در سال ۱۳۹۵ رشته مهارتی بورس و اوراق بهادار شاخه کاردانش در شورای عالی آموزش و پرورش مصوب شد. در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ با ۱۶۵ هنرجو در ۱۰ رشته محل در مراکز استان‌های دارای کارگزاری و تالار فعال بورس رشته بورس و اوراق بهادار فعالیت خود را آغاز کرد و درحال حاضر در ۶۶ رشته محل در ۲۶ استان حدود ۲۱۴۳ هنرجوی اشتغال به تحصیل در رشته داریم. سازمان بوورس و اوراق بهادار همه‌ساله در آموزش و توانمندسازی هنرآموزان بورس، تأمین منابع آموزشی و کمک آموزشی رشته بورس، اجرا ی آموزش و ارزشیابی آن با وزارت آموزش و پرورش مشارکت مجدانه دارد و تاکنون با لحاظ سال تحصیلی جاری ۴ دوره هنرجوی فارغ التحصیل رشته بورس داشته‌ایم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رشته بورس و اوراق بهادار برای آموزش سواد مالی بورس و اوراق بهادار آموزش و پرورش سواد مالی دانش آموزان رشته بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۰۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند

ایسنا/گیلان مدیرآموزگار مدرسه عشایری قتئم قلعه چال ریک گفت: دانش‌آموزان عشایری بعد از اینکه پایه ششم را تمام می‌کنند به مدارس شبانه روزی در نواحی شهری می‌روند که این رفت و آمدها برای این دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان سخت است، ای کاش می‌شد در ییلاقات همجوار یک مدرسه شبانه روزی دخترانه احداث کنند.

زندگی عشایری که سراسر با تلاش، زحمت و سختی فراوان در پستی و بلندی‌های کوه و دشت و طبیعت عجین شده لذت‌های خاص خود را دارد، اگر با عشایر همزیست شده باشی نمک‌گیر خوان پربرکت و صفای دل گرم‌شان می‌شوی تا حدی که حتی از عافیت و رفاه کار و زندگی در شهر می‌گذری.

عاطف باستانی‌فر مدیرآموزگاری که ۱۷ سال است با خواست و علاقه قلبی خود درس علم، ادب، مهر و زندگی را برای کودکان و دانش‌آموزان مناطق ییلاقی و عشایری در تالش مشق می‌کند و امسال به عنوان مدیرآموزگار نمونه شهرستان تالش برگزیده شده است.

وی هر روز مسیر طولانی ۳۵ کیلومتری را با ماشین شخصی و پس از آن مسیری را هم با پای پیاده طی می‌کند و به عبارتی خود می‌سوزد تا نور سوادآموزی در دل کودکان مستعد فراگیری دانش در ییلاقات عشایرنشین تالش قوت بگیرد و خاموش نشود.

باستانی‌فر دوره تحصیلی خود را تا سوم راهنمایی در حوزه شهری سپری می‌کند و پس از آن به دلیل مشکلات زندگی و برای کمک به خانواده ترک تحصیل می‌کند تا اینکه به خدمت سربازی می‌رود و بعد از اتمام خدمت، بنابر شرایط سنی در مدرسه شبانه ادامه تحصیل می‌دهد و دیپلم، فوق دیپلم حسابداری و لیسانس تربیت بدنی را دریافت می‌کند.

وقتی که با وی تماس می‌گیرم تا به مناسبت روز معلم صحبت کنم ضمن استقبال فرصتی می‌خواهد تا به نقطه‌ای برسد که آنتن‌دهی سهل‌تر باشد، اینگونه آغاز می‌کند: در قالب طرح مهرآفرین توفیق خدمت در آموزش و پرورش را پیدا کردم، ۱۷ سال و ۷ ماه سابقه آموزشی دارم، قبل از آن ۵ سال هم به عنوان امور دفتری و معاون در مدارس مناطق محروم بودم.

وی افزود: در حال حاضر مدیرآموزگار عشایری شهرستان تالش هستم از سال ۱۳۹۰ وارد حرفه آموزشی شدم، اولین منطقه خدمتم منطقه عشایری بره پشت بود که سه سال آموزگار چندپایه بودم، سپس به دهنه سراگاه منتقل شدم و ۶ سال هم آنجا خدمت کردم.

باستانی‌فر ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ به ییلاق قائم قلعه چال ریک منتقل شدم که در حال حاضر در این مدرسه مدیرآموزگار هستم و الان ۵ پایه اول، دوم، سوم، چهارم و ششم را در این مدرسه تدریس می‌کنم، ۷ دانش‌آموز دارم که دو دانش‌آموز دختر پایه اول و یک دانش‌آموز دختر پایه ششم و بقیه آنها پسر هستند، چند نفر آنها از روستاهای همجوار ایربو و لِر و قلعه چال می‌آیند.

این معلم عشایری ادامه می‌دهد: دو فرزند به نام‌های امیرحسین که لیسانس برق دارد و امیرعلی امسال دیپلم گرفته و کنکور شرکت می‌کند،دارم . همسرم هم بازنشسته آموزش و پرورش است و لیسانس آی تی دارد و بر حسب علاقه به فضای آموزشی در حال حاضر مدرسه غیر دولتی دارد.

وی در خصوص مسیر رفت و آمد به مدرسه می‌گوید: هر روز از تالش ۳۵ کیلومتر را تا ییلاق قائم قلعه چال ریک طی می‌کنم و مجدد این مسیر را برمی‌گردم، البته تا یک مسیری با ماشین می‌روم و در نزدیکی پل ماشین را پارک می‌کنم و مجدد مسیر ۳۰ دقیقه‌ای را پیاده می‌روم تا به مدرسه برسم. حتی یکی از دانش‌آموزانم را که از روستاهای همجوار به مدرسه می‌آید تا یک مسیری موقع آمدن و برگشتن همراه خودم می‌آورم و می‌برم.

باستانی‌فر در خصوص تجربه آموزش چند پایه در یک کلاس گفت: به ترتیب پایه مباحث درس و تمرین و پرسش را از پایه اول آغاز می‌کنم، زنگ‌های تفریح فرصت‌های یک ربع برای استراحت دارند، چند پایه به نوعی تکرار و تمرین برای پایه‌های دیگر هم محسوب می‌شود.

این مدیرآموزگار مدرسه عشایری بااشاره به اینکه مدرسه تک کلاسه نوساز است که از سال ۱۳۹۸به همت خیرین مدرسه‌ساز احداث شده و در اختیار دانش آموزان عشایری قرار گرفته است، گفت: وسایل ورزشی و آموزشی، پروژکتور و لپ تاپ داریم و از نظر امکانات آموزشی تفاوتی با مدارس شهری ندارد، اما معتقدم آن فضا وامکانات آموزشی و بهداشتی که در شهر است باید در عشایری چند برابر شود.

وی در خصوص تفاوت آموزش در مناطق عشایری با سایر مناطق می‌گوید: بارزترین تفاوت تدریس در دوره کرونا مشهود بود در مناطق شهری به دلیل سهولت دسترسی به برق، اینترنت و سایر امکانات آموزشی آموزش‌های مجازی به سهولت پیگیری می‌شد اما برای مناطق ییلاقی چون به دلیل شدت وزش باد در این مناطق اغلب اوقات قطعی برق داشتند و آنتن‌دهی به دلیل پوشش منطقه مطلوب نبود، حضوری آموزش‌ها دنبال می‌شد.

وی پدارنه از شوق دانش‌آموزانش می‌گوید: دانش‌آموزان عشایری به شدت سختکوش هستند و با وجود اینکه کمک‌کار خانواده در امور دامداری و کشاورزی می‌باشند اما به نحو احسنت تکالیف و مشق‌ها را انجام می‌دهند.

این معلم عشایری در پاسخ به این سوال که چرا با وجود سختی‌های مسیر مصمم هستید که در مناطق عشایری تدریس کنید؟ گفت: من علاقه خاصی به عشایر دارم زیرا عشایر مردمان با صفا، صادق و پر تلاشی هستند، علاوه براین حضور در طبیعت علت دیگری است که باعث شده به عنوان آموزگار در مناطق عشایری خدمت کنم.

باستانی‌فر ادامه تحصیل دانش‌آموزان عشایر را مهم‌ترین دغدغه‌اش عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: دانش‌آموزان عشایری بعد از اینکه پایه ششم را تمام می‌کنند به مدارس شبانه روزی در نواحی شهری می‌روند که این رفت و آمدها برای این دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان سخت است، ایکاش می‌شد در ییلاقات همجوار یک مدرسه شبانه روزی دخترانه احداث کنند زیرا بیشتر دانش آموزان عشایری دختر به دلیل مسافت مدرسه شبانه روزی بعد از اتمام پایه ششم ترک تحصیل می‌کنند.

این معلم که خود کوهنورد است و سابقه صعود به سبلان و دماوند هم دارد، در خصوص فعالیت‌های پرورشی دانش‌آموزان عشایر گفت: برای بچه‌های اردو برگزار می‌کنم که حتی خواهر و برادر کوچکترشان هم همراه خود می‌آورند، این اردو را در مسافتی نزدیک روستا و خارج از محیط مدرسه برگزار می‌کنیم و از نزدیک با داروهای گیاهی بومی منطقه و خواص‌شان آشنا می‌شوند.

وی با بیان اینکه معلم عشایر به نوعی عضو خانواده دانش‌آموزان است و همانطور که دلسوزانه درس می‌دهد و به دانش‌آموزانش کمک می‌کند با اولیای دانش‌آموزان هم ارتباط و تعامل صمیمانه دارد، تصریح کرد: گاهی اوقات که دانش‌آموز یا عضوی از خانواده‌شان بیمار می‌شود همراه خودم می‌آورم درمانگاه یا اگر به دارو نیاز داشته باشند از شهر تهیه می‌کنم برای‌شان می‌برم. حتی زمانی که فصل سرما و برف بود، کپسول خالی گاز را از روستا می‌آورم و شارژ می‌کنم و مجدد برایشان می‌برم، منظورم این است که در مناطق عشایری فقط معلم نیستیم به نوعی مثل عضوی از خانواده به اهالی در حد توان کمک می‌کنیم.

این معلم مدرسه عشایری قائم قلعه چال ادامه داد: حتی پیش آمده که در زمان برگشت بارش برف به حدی بوده که مجبور شدم ماشین را روستای ایربو بگذارم و یکی از اهالی که نیسان داشته، چادر ماشین‌ش را روی ماشین من کشیده و سه روز در منزل اهالی ماندم.

وی با اشاره به خاطرات تلخ و شیرین تدریس در مناطق عشایری گفت: سال ۱۳۹۹ وقتی در سراگاه مشغول خدمت بودم باید از ۷ پل چوبی گذر می‌شدیم تا به مدرسه برسیم، شدت بارش و وقوع سیل به حدی بود که پل‌ها را برد، آن روز من به همراه محمدعلی نیکخو که مدیرآموزگار بود و اکنون بازنشست شده، دانش‌آموزان را به صورت دست به دست و یکی به یکی از رودخانه عبور دادیم.

باستانی‌فر از آرزویش برای دانش‌آموزان عشایر می‌گوید: دانش‌آموزان عشایر فرشته‌های مظلومی هستند که شوق فراگیری آموزش دارند، باید خیلی بیشتر مورد توجه قرار گیرند. آرزو می‌کنم هیچ دانش‌آموز عشایری ترک تحصیل نکند. دانش‌آموز دختری داشتم که بنابر اجبار خانواده می‌خواست ترک تحصیل کند که بعد از کلی صحبت با پدرش توانستیم وی را راضی کنیم تا اجازه بدهد دخترش در مدرسه شبانه روزی ثبت‌نام کند و ادامه تحصیل دهد، الان همان دختر فارغ التحصیل شده و معلم است و هر وقت من را می‌بیند کلی تشکر می‌کند که شما نگذاشتید من ترک تحصیل کنم.

وی در پاسخ به این سوال که تاحالا هدیه روز معلم چی گرفتید، گفت: دانش‌آموزان خوب عشایری حاصل دسترنج‌شان که محصولات کشاورزی و دامی نظیر ماست و پنیر و تخم مرغ و شیر است، می‌آورند که باارزشترین هدیه است، من هم هفته‌ای یک روز همسرم غذا درست می‌کند برایشان ‌می‌برم یا به عنوان تغذیه زنگ تفریح برایشان میوه می‌برم.

باستانی‌فر در پایان از خبرگزاری ایسنا که به یاد معلمان عشایری و ییلاقی بود، تشکر و قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است