Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@17:52:14 GMT

یادگیری بورس را از کجا شروع کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۸۷۴۱

یادگیری بورس را از کجا شروع کنیم؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، بازار بورس یک بستر اقتصادی برای خریدوفروش سهم و اوراق بهادار است. بورس در طول زمان تغییرات متعددی در خود پذیرفت. به‌صورت متمادی ارزش سهام خود را گسترش داد تا به شکل امروزی خود رسید. با توجه به اهمیت و بازدهی بالای این بازار، در این مقاله قصد داریم به بررسی مبحث آموزش سرمایه گذاری در بورس و مفاهیم مهم در این بازار بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بورس چیست؟

به لحاظ آماری شاخص‌های اندازه‌گیری که به بورس وارد شدند قدرت تحلیل و سنجش وضعیت خریدوفروش را برای کارگزاران و سرمایه‌گذاران فراهم آوردند. ویژگی بارز یک شاخص بورس این است که تغییرات آن به‌صورت روزانه رخ می‌دهد. شاخص‌های بورس به‌موجب کارکردهای خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. در زمینه آموزش بورس، یکی از شاخص‌های مهم بورس بازده نقدی نام دارد که محاسبه کننده سود یک شرکت یا فرد خواهد بود. از دریچه این شاخص می‌توان کل سود نقدی که یک شخص حقوقی یا حقیقی از خرید یا فروش سهام خود به دست آورده را محاسبه کرد.

یکی دیگر از شاخص‌های بورسی به نام سهام آزاد شناور شهرت دارد که درواقع بیانگر مقداری از سهام یک شرکت است. این سهام توسط افراد حقیقی برای شرکت در بازار بورس قرار گرفته و امکان خرید یا فروش آن برای سرمایه‌گذاران دیگر به وجود آمده است.

خرید یا فرو ش؟ مسئله این است!

خریدوفروش در بازار بورس به چه صورتی است؟ چگونه می‌توان با آموزش بورس به خیل سرمایه‌گذاران بازار بورس وارد شد؟ شگردهای کلیدی برای خریدوفروش در این بازار، چه خواهد بود؟ این‌ها سؤالاتی هستند که اغلب سرمایه‌گذاران کم‌تجربه یا کاملاً بی‌اطلاع، با آن روبه‌رو می‌شوند که برای پاسخ به این سؤالات باید دوره‌های آموزش بورس را طی کنند. اولین قدم برای ورود به بورس، این است که باید یک کد معاملاتی و یک کارگزار رسمی این بازار داشته باشیم. شرکت‌هایی که کارگزار بورس هستند، در نقش واسطه بین اعضای بورس و بازار خواهند بود. آن‌ها می‌توانند اعمال مربوط به خریدوفروش را انجام دهند. فروش یا خرید سهام در بورس به‌صورت آنلاین یا توسط کارگزار انجام می‌شود.

آموزش بورس چه اهمیتی دارد؟

یکی از گام‌های اساسی برای شروع فعالیت در بازار بورس، شرکت در دوره‌های آموزش بورس، یادگیری مفاهیم تخصصی، تکنیک‌های معاملاتی و تسلط بر روش‌های تحلیل بازار است. بسیاری از سرمایه‌گذاران، به ویژه تازه‌کارها معاملات خود را بر اساس تصمیمات هیجانی پیش می‌برند؛ با این روش ممکن است در کوتاه مدت به موفقیت برسید اما در بلندمدت، نوسانات بازار در کمین شما است! روند صعودی دائمی نیست و احتمال دارد سرمایه شما دچار ضرر و زیان سنگینی شود. آموزش بورس راهکاری برای پیشگیری از این زیان‌ها است.

در حال حاضر شرکت‌ها و موسسات متعددی خدمات آموزش بورس را در دستور کار خود قرار داده‌اند. شما می‌توانید با تحقیق و بررسی، موسسه معتبر و اساتید باتجربه را پیدا کنید. بعضی از شرکت‌ها هزینه‌های گزافی را برای برگزاری دوره‌های آموزش بورس از افراد دریافت می‌کنند و بعضی دیگر، دوره‌ها را با قیمت‌های معقول‌تری برگزار می‌کنند.

یکی ا ز موسسات فعال در این زمینه، مدرسه بورس کارگزاری آگاه است که با بیش از یک دهه تجربه در امر آموزش، به مرجعی معتبر برای آموزش تمامی مباحث بورسی تبدیل شده است.

آموزش روش‌های تحلیل بازار بورس

گذشته از یادگیری مقدمات و اصطلاحات، فعالان بازار بورس باید به یکی از روش‌های تحلیل نیز مسلط باشند. بازار بورس معمولا با دو روش تکنیکال و بنیادی تحلیل می‌شود. در ادامه هر یک از این دو روش را به شما معرفی خواهیم کرد. دقت داشته باشید که اگر در ابتدای مسیر آموزش بورس قرار دارید، یادگیری روش‌های تحلیلی چندان مفید نخواهد بود. بهتر است سلسله مراتب کلاس‌ها را رعایت کنید و به تدریج به سمت تحلیل بازار حرکت کنید.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های پرکاربرد در بورس و بازار ارزهای دیجیتال است. معامله‌گران با استفاده از ابزارهای تکنیکال، بهترین موقعیت‌های معاملاتی را در بازار بورس پیدا و زمان‌ مناسب برای خرید و فروش را شناسایی می‌کنند. تحلیل تکنیکال روی «قیمت» و «نمودار سهم» تاکید دارد و معتقد است: «همه چیز در قیمت نهفته است!»

تحلیل بنیادی

تحلیل بنیادی روشی دیگر برای انتخاب سهام مناسب و پیدا کردن بهترین زمان خرید و فروش است. در این روش، متغیرهای کلان اقتصادی و سیاسی در کنار صورت‌های مالی شرکت‌ها بررسی می‌شود. تحلیل بنیادی در پی این است که ارزش ذاتی یا واقعی سهام شرکت‌ها را تعیین کند و عقیده دارد «قیمت سهام در بلندمدت به سمت ارزش واقعی آن حرکت خواهد کرد». تحلیل‌گران بنیادی معمولا رویکرد بلندمدت دارند و به دنبال نوسان‌گیری نیستند. وارن بافت را می‌توان به عنوان یک سرمایه‌گذار مشهور مطرح کرد که در خرید و فروش‌های خود رویکرد بنیادی دارد و به دنبال سهام شرکت‌هایی است که احتمال می‌رود در چند سال آینده رشد چشم‌گیری داشته باشند.

سخن آخر

در هر حوزه‌ای و ه ر بازاری، هر چقدر دانش و اطلاعات بیشتری داشته باشید، احتمال موفقیت‌تان بیشتر می‌شود. بازار بورس نیز از این قاعده مستثنی نیست و قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری، لازم است در دوره‌های آموزش بورس شرکت کنید. به این ترتیب می‌توانید سود خود را افزایش و احتمال ضرر را کاهش دهید.

کد خبر 5482037

منبع: مهر

کلیدواژه: بازار بورس بازار سرمایه بازار سهام سرمایه گذاری کسب و کار هواوی گروه خودروسازی سایپا قیمت خودرو حشرات تبلیغات مترو دوبی موبایل آپارتمان دندانپزشکی مصاحبه دکتری ماه محرم صنعت خودروسازی دوره های آموزش بورس سرمایه گذاران روش های تحلیل بازار بورس شرکت ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۸۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!